Vandaag is het 65 jaar geleden dat Elvis Presley voor een tweede keer (na “My happiness”, het verjaardagsplaatje voor zijn moeder uit 1952) opduikt in de Sun Studio’s van Sam Phillips in Memphis. Voor zijn negentiende verjaardag mag hij er voor vier dollar twee nummers opnemen, “Casual Love Affair” en “I’ll Never Stand In Your Way”.

Op het einde krijgt hij het traditionele “don’t call us, we’ll call you” (*) te horen. Sam Phillips is immers allesbehalve impressed. Zijn secretaresse des te meer (men mag aannemen dat dit wellicht om extra-vocale redenen was) en zo zou Elvis enige tijd later (op 5 juli om precies te zijn) toch een kans krijgen om een echte opname te maken. Eerst gaat ook die sessie totaal de verkeerde richting uit, maar als Elvis tussen twee nummers in met Scotty Moore en Bill Black begint te improviseren op het bluesnummer “That’s all right mama” van Arthur Big Boy Crudup is het prijs

Ronny De Schepper

(*) Al vraag ik me wel af naar wie Phillips dan wel zou bellen, want bij Presley thuis waren ze zo arm dat ze ongetwijfeld niet over een telefoon beschikten.

Een gedachte over “65 jaar geleden, Elvis Presley: “Don’t call us, we’ll call you”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.