Op vrijdag 2 januari 2009, om 18 uur, ging Donna uit de ether. Michel Follet, die in 1992 Radio Donna had geopend, kreeg het laatste woord. Op maandag 5 januari 2009 ging Donna’s opvolger MNM van start…

Op 28 maart 1992 werd Radio Donna gelanceerd. Ik was aanwezig op de persconferentie die daarmee gepaard ging, maar ik herinner mij er helaas amper nog iets van. De zender draaide vooral recente pophits en was daarmee een tijdlang de populairste radiozender in Vlaanderen. In november 2001 startte de Vlaamse Media Maatschappij (zeg maar VTM) echter met de commerciële zender Q-music, die meteen Donna-medewerkers Sven Ornelis en Erwin Deckers binnenhaalde. Anderen zouden volgen. In 2003 begon het marktaandeel van Donna dan ook te dalen en werd Radio 2 opnieuw de meest beluisterde zender, een positie die de zender tot nu toe nog altijd niet heeft afgegeven, naar ik meen. Eind augustus 2008 besloot de leiding van de VRT Radio Donna op te doeken, wegens tegenvallende luistercijfers. Er kwam een nieuwe hitzender rond de figuur van Peter Van de Veire, die populair was geworden door zijn “Grote Peter Van de Veire ochtendshow” op Studio Brussel. Van de Veire zou ook op de nieuwe zender het ochtendblok presenteren en ging daarmee de rechtstreekse concurrentie aan met “Ornelis & Rogiers” van Q-music.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.