– Ome Willem, ik moet plassen!
– Dan moet je bij die leuke tante daar zijn, liefje, die zal wel met je meegaan.
– Ome Willem, ik moet ook plassen!
– Jij ook al? Wie nog? Vooruit, al wie moet plassen die kant op.
Enzovoort. (Foto Vara via Wikipedia)

Zie je het al gebeuren? Op de BRT? Of zie je dan de schaar al boven halen?
Plassen? Bah, wat vies!
– Lust u dan misschien liever een broodje poep, mijnheer?
– Help! Een viezerik! Doe die kinderen weg!

Ze zullen het nooit leren. De kinderprogramma’s van de BRT op woensdagnamiddag zijn nog steeds even oubollig als in mijn eigen kindertijd. Integendeel, zou ik bijna zeggen. Worden de kinderen anno 1978 die via de kabeltelevisie kinderprogramma’s uit zowat heel West-Europa kunnen bekijken nog aangesproken, “begeesterd” om eens een germanisme te gebruiken, door de huidige BRT-feuilletons zoals wij dat toch nog wel waren door «Manko Kapak», “Johan en de Alverman” of “Kapitein Zeppos”. Ik weet het niet. Wordt een kinderhand nog steeds gauw gevuld? Marijn Devalck doet nochtans zijn best, hoor, over hem (alweer) geen kwaad woord (wat is dat toch met die Jan Segers en die Marijn Devalck? kénnen die elkaar misschien?), maar wat komen in godsnaam die twee paljassen doen in “Geef me de vijf” ? Om dan nog maar te zwijgen over die andere die voorzitter is van de jury, kolonel Paesschiersens. Nu heeft hij toch zijn uniform al thuisgelaten. TV-kritiek heeft dus toch zin… Maar waarom nu uitgerekend een kolonel van de rijkswacht voorzitter moet zijn van een jury in een kinderprogramma dat niet gemaakt wordt in het land van Pinochet (b.v.) is mij nog steeds een raadsel…

Jan Segers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.