Morgen zal het al 45 jaar geleden zijn dat de Amerikaanse zanger Bobby Darin is overleden. Ik had al heel vroeg platen van hem (“Mack the Knife” en “Splish Splash”, terwijl ik jaren heb gezocht naar “Things” dat ik eigenlijk het liefste hoorde) en tien jaar later kwam daar “If I were a carpenter” bij, dus ik had beter moeten weten, maar in mijn poging om “desperately seeking Bobbies” en ook wel omdat hij gehuwd was met het symbool bij uitstek voor de vrouwelijke bobbies – denk hiervoor maar aan het nummer in “Grease” – namelijk Sandra Dee (foto), daarom had ik hem ook genoemd in mijn stuk over de Bobbies. Daarop werd ik terecht streng terecht gewezen door mijn ondertussen helaas eveneens overleden Nederlandse vriend Bert Bossink…

Beste Ronny,

N.a.v. je overigens best leuk artikel betreffende de “zachte zeepjongens” zoals we ze vroeger noemden hoort Bobby Darin hier absoluut niet bij. Wijlen Bobby Darin was de meest succesvolle songwriter en zanger en kon zijn stem verdraaien zodat hij kon klinken als 12 andere zangers. Als rocker “Queen of the Hop”, “Early in the morning” (dit schreef hij voor BUDDY HOLLY). Veel van zijn composities werden door de MERSEYBEATJONGENS opgenomen o.a. “I’ll be there” GERRY AND THE PACEMAKERS (OOK OPGENOMEN DOOR ELVIS PRESLEY), “Oee train”-THE HONEYCOMBS, ‘WHEN I GET HOME”-THE SEARCHERS ETC. ETC. “Amy” gejat door de Ned. RUDY BENNETT EX-MOTIONS ETC.

In de folkperiode kwam Bobby Darin schitterend terug met prachtige LP’s zoals “IF I WERE A CARPENTER” nog steeds de mooiste versie van dit nummer met respect voor TIM HARDIN, JOHNNY CASH AND JUNE CARTER hadden ook een leuke versie in 1970, THE FOUR TOPS VERSIE LEUK maar minder sfeer dan de Darin versie.

“WHO AM I” op zijn LP uit 1967 perfecte versies van THE ROLLING STONES “Back Street Girl”, “Lovin’ you” (JOHN SEBASTIAN SONG) RADIO LONDON HIT……………

Mr. Bobby Darin maakte ook 17 films en was de grootste USA Entertainer die ooit geleefd heeft jammer dat hij maar 36 jaar is geworden en stierf omstreeks 20 december 1973 aan een open hartoperatie!

Kortgeleden kocht ik op DVD EEN BOBBY DARIN SHOW UIT 1970 MET o.a. THE POPPY FAMILY (met SUSAN & TERRY JACKS) LINDA RONSTADT ETC.

Je voelde bij het zien van deze geweldige zanger je bloed bruisen, geweldig wat een talent.

Bobby Darin mag op geen manier genoemd worden met de “zachte zeepjongens” zoals Bobby Rydell, Bobby Vinton, Bobby Vee (deze laatste had trouwens in 1968 een pracht USA hit “COME BACK WHEN YOU GROW UP” en maakte ook een zeer mooie LP MET THE CRICKETS SINGS BUDDY HOLLY!!!!!)

Ned. jongens zoals Rob de Nijs waren zeer goed in 1963 in het gappen van Bobby Vee hits zoals “Charms”!

Bobby Darin fan vanaf 1960,

Bert Bossink

Persoonlijk kan ik (RDS dus) daar nog aan toevoegen dat ik geweldig genoten heb van de film uit over zijn leven, Beyond the Sea uit 2004. Bobby Darin werd hierin gespeeld door Kevin Spacey, die de film ook regisseerde.

Een gedachte over “Bobby Darin (1936-1973)

  1. Omtrent het talent van Bobby Darin kan ik de mening van Bert Bossink alleen maar beamen, alleen wil ik er nog aan toevoegen dat Darin een meer dan verdienstelijke crooner was voor hij geraakt werd door het folkvirus. Daarbij denk ik aan de volgende topnummers: Mack the Knife, natuurlijk Beyond the Sea, Minnie the Moocher, Milord, It had to be you, My Funny Valentine, Hello Dolly en nog veel meer. Laat me toe te zeggen dat hij een duizendpoot was, want naast componeren, optreden was hij ook een prachtige acteur. Het was trouwens tijdens de verfilming van “Come September” in 1961 dat hij zijn tegenspeelster Sandra Dee ontmoette, zijn toekomstige vrouw. Sandra kende en speelde zijn platen maar had geen idee hoe de zanger eruit zag. Toen ze hem voor de eerste keer ontmoette op de set, hij in een kanariegeel kostuum en witte schoenen, vond ze hem een “jackass”. In de liefde had Darin nog niet veel geluk gekend. Hij en Connie Francis waren verliefd op mekaar, maar haar vader bedreigde hem in de coulissen van de “Ed Sullivan Show” neer te schieten. En Sandra Dee had ook nog geen ervaringen op liefdesgebied. Darin, verliefd als hij was, nodigde haar constant uit op etentjes die zij bleef weigeren, tot hij haar uiteindelijk toch kon overtuigen dat er nog iets meer in hem zat dan zijn wilde kant, die zij gezien had, en…. ze ging overstag, met het gekende resultaat. Darin speelde nadien nog in meer films en kreeg zelfs een Oscar-nominatie voor zijn prestatie in “Captain Newman,M.D”. naast kleppers als Gregory Peck en Tony Curtis.
    Zo streng als hij was voor zichzelf, was hij ook nooit gemakkelijk voor zijn medewerkers en eiste van hen het uiterste. (Claude François had ook deze trekjes). “The man was bigger than life” en dat op zo’n korte levensperiode. Wie hem gekend heeft, koestert er goede herinneringen aan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.