Morgen zal het al dertig jaar geleden zijn dat de gewezen beroepsrenner Jules Deschepper is overleden.

86 DE SCHEPPER JulesAlhoewel Jules Deschepper in Temse is gestorven, is hij toch geen familie van mij, want in tegenstelling tot de schrijfwijze op het hierbij afgedrukte prentje, schrijft Deschepper in zijn geval wel degelijk in één woord. Bovendien is hij geboren in Zwijndrecht. Ik heb hem ook nooit ontmoet, al was ik in mijn jeugd trouw aanwezig op de jaarlijkse beroepsrennerswedstrijd in Temse die werd georganiseerd door de Descheppervrienden. Jules eindigde overigens zelf tweede in deze wedstrijd in 1931 (*). Dat jaar behaalde hij ook twee van zijn drie overwinningen als beroepsrenner (de Omloop van België en nog een wedstrijd in Mere). Een jaar later zou hij nog winnen in Hekelgem, maar dat was het dan. Hij is dan ook eerder bekend van zijn ereplaatsen, zoals een derde plaats in Luik-Bastenaken-Luik (ook in 1931, duidelijk zijn beste jaar) of in de Schaal Sels (1927). Hij eindigde ook nog twee keer op de dichtste ereplaats in de Drie Zustersteden (in 1928 en 1929). Jules Deschepper was beroepsrenner van 1927 tot 1936. Hij vestigde zich pas in 1933 in Temse.

(*) Of dat er iets mee te maken heeft dat hij zich twee jaar later in Temse vestigde, zal Luc De Ryck misschien wel weten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.