Turner Dennis Goossens was voor velen de Belgische revelatie op de Olympische Spelen van Rio. In het turnen haalde hij de finale in de discipline ‘Ringen’ en eindigde hij 8ste, een goede reden voor het gemeentebestuur van Temse om zijn inwoner (Sint-Margrietstraat, Elversele) te huldigen.

Dat gebeurde in het gemeentehuis (Markt) op zaterdag 3 september 2016. Naast Dennis en zijn ouders waren aanwezig: leden van het schepencollege en de gemeenteraad, de eerste sportfunctionaris, de communicatieambtenaar, de voorzitter en secretaris van de Sportraad. Het gemeentebestuur had ook 2 special guests uit de turnwereld van Temse uitgenodigd:

  • de 86-jarige Jef Weyn, de beste turner uit Temses geschiedenis
  • de 94-jarige Willy Van Wauwe, ‘s werelds oudste actieve trainer ooit (nog altijd actief!)

Burgemeester Luc De Ryck leidde de plechtigheid. Hij weidde uit over de belangrijkste sporten in de geschiedenis van Temse en gaf een korte toelichting bij de Temsese deelnemers aan de Olympische Spelen (zie verder). Hij stelde Dennis Goossens kort aan de aanwezigen voor en interviewde dan de Olympiër over zijn loopbaan, van bij zijn aantreden bij turnkring De Kerels in Waasmunster tot zijn topprestatie op de Spelen in Rio. Daarna konden de aanwezigen vragen stellen, een aanbod waarvan gretig gebruik werd gemaakt.

7 Temsenaars namen deel aan de Olympische Spelen

Dennis Goossens is de 7de Temsenaar die deelneemt aan de Olympische Spelen. De erelijst:

  • Jan Roosen (1897-1967), worstelaar, nam driemaal deel: 1920 Antwerpen, 1924 Parijs, 1928 Amsterdam. Hij zou er ook bij geweest zijn in Los Angeles in 1932, maar de Nationale Bond kon de kosten voor verplaatsing en verblijf niet betalen, zodat België thuis bleef.
  • Hector Riské (1910-1984), worstelaar, Berlijn, 1936. Hij was ook geselecteerd voor de Spelen in Tokyo in 1940, maar door de oorlog konden de Spelen niet doorgaan.
  • Jerome Riské (1919-2001), turner, Helsinki, 1952
  • Robert De Waele (1933-1995), kanovaarder, Rome, 1960
  • René Roels (°3 september 1937), kanovaarder, Tokyo, 1964
  • Jan Vertonghen (°24 april 1987), voetbalspeler, Peking, 2008
  • Dennis Goossens (°16 december 1993), turner, Rio, 2016

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.