Vandaag is het precies honderd jaar geleden dat de latere jazz-zanger Joe Williams werd geboren in Georgia. Men mag hem vooral niet verwarren met country blues zanger Big Joe Williams.

14 joe-williamsIn 1921 verhuist hij naar Chicago. In 1937 begon zijn loopbaan bij de band van Jimmy Noone. Van 1937 tot 1954 trad hij overal op in de USA met namen als Lionel Hampton, Coleman Hawkins, Andy Kirk, Red Saunders, Count Basie en Pete Johnson. Van 1954 tot 1958 was hij de zanger van Basie’s band en oogstte hiermee een fenomenaal succes. In 1955 had hij een monsterhit met zijn vertolking van Memphis Slim’s “Everyday I have the blues”. Hij maakte enkele tournees in Europa. Na 1958 ging hij echter meer en meer amusementsmuziek zingen en was voor de blues en jazz zo goed als verloren.

2 gedachtes over “Joe Williams (1918-1999)

  1. Mijn eerste “Beatle”-plaat was ooit Basie’s Beatle Bag (Count Basie orchestra die Beatlenummers de Basie-touch meegaf); reden was dat ik van mijn pa geen Beatle-platen mocht kopen en zo toch de songs thuis kon horen. Heb die plaat altijd gekoesterd en later mij rot gezocht om die op cd te bemachtigen wat mij uiteindelijk toch gelukt is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.