Peter De Smet is een in Geraardsbergen geboren (in 1958) zanger die vooral carrière maakte in musicals als Les MisérablesThe Phantom of the Opera en Cyrano de musical. Hij is ook de vocal coach van Koen Wauters, Jan Leyers en Bart Peeters en tal van “Idool”-wedstrijden op televisie.

Peter De Smet studeerde aan het Conservatorium van Antwerpen en volgde aan de UIA theaterwetenschappen. Hij debuteerde als operazanger in 1980 in Bayreuth. Daarnaast zong hij ook oratoriaoperettes en opera’s zoals in Le Nozze di FigaroDon Pasquale en Die Zauberflöte. De Smet werkte ook mee aan Nabucco in Keulen en Regarde maman, je danse, het stuk van Vanessa Van Durme dat in première ging op 11 december 2008. In 2009 was hij te zien als Max von Mayerling in de musical Sunset Boulevard.

Bij het grote publiek is hij meer bekend als stemcoach in televisieprogramma’s zoals IdoolX-Factor en Op zoek naar Maria. Hij is ook zangcoach van onder meer Koen WautersJan LeyersDana WinnerBart Peeters en Axelle Red. Daarnaast is hij ook docent stemvorming en/of zang in conservatoria en bij toneelgroepen. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.