De Duitse bariton Martin Keller werd geboren in 1962 in de toenmalige DDR (Bleicherode) en studeerde er ook in Leipzig.

29 Martin KellerZijn fragmenten uit “I Pagliacci” van Leoncavallo in de master class van het ECOV in 1990 (waar bovenstaande foto werd genomen) klonken veel overtuigender dan zijn Wagner of Bizet op het podium. Daarnaast was hij ook te horen in “Le Nozze di Figaro” en in “Der Kaiser von Atlantis”. Dit laatste is een werk van de Tsjechische componist Ullmann die het leven heeft gelaten in het naziconcentratiekamp van Theresienstadt waarvan Keller op 12 december 1993 in de Gentse Holiday Inn fragmenten bracht uit de liederencyclus “Der Mensch und sein Tag”, die Ullmann in het kamp schreef op tekst van een andere gevangene, H.G.Adler, en die pas kort daarvoor werden vrijgegeven. Daarnaast brengt Keller liederen van Robert Schumann, wat beter aansloot bij het repertoire van Naomi Itami, die eveneens op het programma stond die namiddag.

Referentie
Ronny De Schepper, Liederen uit concentratiekamp, Het Laatste Nieuws 11 december 1993

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.