Vandaag is het al tien jaar geleden dat in Los Angeles op 85-jarige leeftijd Bettie Page (op de foto in witte lingerie) is overleden. Zij was hét fetisj- en bondagemodel in de jaren vijftig in films van Irving Klaw.

Voor de erotiek was Page echter al enkele jaren verloren en dat niet enkel wegens haar leeftijd. Reeds in 1957 had ze zich immers uit de business teruggetrokken en, zoals dat dan vaak gaat, zich op het geloof gestort. Even voorspelbaar volgden daarop enkele depressies en opnames in psychiatrische klinieken. Pas in de jaren negentig werd ze zich ervan bewust dat haar foto’s en filmpjes ware cultobjecten waren geworden en we mogen hopen dat ze alsnog ook financieel een beetje van dat succes heeft mogen profiteren, want op dat moment zat ze compleet aan de grond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.