Na het Winterpaleis enkel van buiten te hebben gezien (zie foto), bracht ons gezelschap op zondag 11 december 1988 een bezoek aan het Hermitage Museum in Sint-Petersburg.

In 1997 zou een Nederlandse stichting hieraan 37 miljoen frank schenken. Met dat bedrag wordt een nieuw dak betaald boven de zaal met Hollandse en Vlaamse meesters. Door het gebrekkige onderhoud wordt de collectie bedreigd door vocht en regenwater. Hiermee wordt 500 van de 30.000 vierkante meter van het museum van een nieuw dak voorzien. De Unesco heeft een masterplan van 7,4 miljard klaar voor de Hermitage en vroeg de VN-lidstaten om een bijdrage te leveren. Tijdens ons bezoek was van deze rampzalige toestand (nog) niets te merken, het zou trouwens best kunnen dat de verwaarlozing begonnen is na de omverwerping van het communistische regime.
‘s Avonds “verplichte” ontmoeting met plaatselijke journalisten zoals Vjatsjeslav Tsjitsin, de correspondent voor de Pravda. Na afloop trek ik, op de dansvloer van het hotel, tot mijn eigen verbazing redelijk mijn streng, rock’n’rollend met Toni Smeulders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.