Jean-Pierre Verstraete had me al een tijdje een bijdrage beloofd over zijn klasgenoot Ignace Decavele. Hier is het.

Ignace en ik hebben samen in dezelfde klas het lager onderwijs doorlopen. Na de overgang naar het middelbaar heb ik hem nooit meer gezien of gehoord. Hij moet waarschijnlijk in Brussel verder gestudeerd hebben en zoals veel studenten in de muziekwereld zijn beland.
Ikzelf heb nooit ervaren of geweten dat hij in muziek interesseert was, hij was een heel stil type en behoorde eigenlijk nergens bij.
Hoe ik aan het plaatje “Tout en couleur”/”Amsterdam Paris” ben geraakt weet ik niet meer, alleen dat het in Harelbeke de ronde deed dat hij sterallures had gekregen en waarschijnlijk heeft mijn moeder het voor mij gekocht. Het plaatje is verschenen in 1967 of 1968 op het platenlabel Otav (nooit van gehoord). Hij had een fanclub op volgend adres: Ignace 126, Rue des Cottages, Brussel 18.
In 1968 nam hij “Adieu Christina” op het platenlabel Columbia en in 1971 “Vergeef het me, Monica” op het platenlabel Monopole met het orkest Harry Silver. In 1973 “L’aventurier Bobby” op het platenlabel Monopole en vervolgens “Palma Nova” op Passé-Partout jaartal onbekend. Daarvan heb ik geen voorbeelden van.
Ignace is geboren in 1947 en gestorven in 1978. Hij is in Harelbeke begraven op het oud kerkhof.

Jean-Pierre Verstraete

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.