De Wilrijkse kunstenares Annelies Moortgat viert morgen ook haar 65ste verjaardag.

In de zomer van 2015 exposeerde Annelies Moortgat onder de titel ‘Sfeervol’ haar oeuvre in Het Molenhuis in De Watermolen in Temse. Op de vernissage-foto herkent men Annelies Moorgat met v.l.n.r. haar echtgenoot, leraar Marc De Vos, burgemeester Luc De Ryck en gemeenteraadslid Eddie Van Der Vieren.
De kunstenares was van in haar prille jaren gefascineerd door kleuren en tekenen. Zij volgde de opleiding etalagiste en oefende het beroep ook uit, maar de ouderlijke zaak (restaurant Belle-Vue, Temse) deed haar een andere weg opgaan. Aansluitend daarbij runde zij haar eigen restaurant D’Ardennen op de Wilfordkaai. Toen haar gezondheid in 1995 haar verplichtte een punt te zetten achter haar zelfstandige activiteit, verhuisde ze naar Sint-Niklaas, waar ze zich onmiddellijk liet inschrijven aan de Academie. Na zes jaar studie en enkele sabbatjaren nam zij de draad weer op in 2008: sindsdien volgt ze les aan de Vrije Ateliers o.l.v. Marc De Vos. Annelies is geëvolueerd tot een vakkundige aquarelliste, die ‘métier’ en verfijning combineert. Dat vond leraar Marc De Vos ook. De rest van het verhaal was te zien in De Watermolen.
Info: Annelies Moortgat, 03/776 35 89, anneliemoortgat@hotmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.