Morgen wordt de Engelse blueslegende John Mayall (foto Pérole via Wikipedia) 85 jaar! En toch komt hij op 12 april van volgend jaar nog naar de Roma in Borgerhout!

John Mayall wordt geboren in Macclesfield. Nadat hij kunstacademie heeft gevolgd, gaat hij van 1952 tot 1953 in Korea tegen de communisten vechten. In 1955 keert hij terug om The John Mayall Powerhouse Four te vormen, maar de groep gaat vlug uiteen. Een paar jaar later probeert hij het dan met The Blues Syndicate. In de jaren zestig trok hij naar Londen en liet zijn band achter in Manchester. In de hoofdstad vormde hij zijn Bluesbreakers, waarin musici zouden spelen als Eric Clapton, Peter Green, Aynsley Dunbar, Keef Hartley, Jon Hiseman en Sugarcane Harris. Tot zijn beste opnamen behoren “Broken wings” en “Double trouble”, zijn grootste hit (zijn enige eigenlijk) was dan weer “Room to move”. Hij is geen groots muzikant of zanger, maar zijn belang ligt in het feit dat hij steeds goede musici rond zich weet te scharen en steeds nieuwe dingen zoekt.

Een gedachte over “John Mayall wordt 85…

  1. Heeft ooit een concert gegeven in het Coliseum aan de Kuiperskaai in Gent. Die zaal bestaat niet meer maar de zuilen zijn nog te zien in het Shopping Center Zuid van het Urbiscomplex.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.