Op 28 november 1993 opende de Amerikaanse sopraan Bridgett Hooks de reeks koffieconcerten in de Gentse Holiday Inn met werk van Verdi, Richard Strauss, Amerikaanse liederen van Rachmaninov en bewerkingen van negrospirituals door Carter.

Geboren in 1967 in de VS, studeerde Bridgett Hooks in New York en Philadelphia, vooraleer opgemerkt te worden in o.a. de Mario Lanza en de Luciano Pavarotti competitie.
Daarna was ze de hoofdvertolkster in “Le Nozze di Figaro” als afsluiting van de master classes van het ECOV in Vooruit in 1991. Ze mag dan nog ongetwijfeld een groot talent zijn, haar lichaamsomvang speelt haar parten. In de master class hadden we het b.v. zeer moeilijk om haar in de rol van een uitgeteerde Mimi uit “La Bohème” voor te stellen. In “Le Nozze di Figaro” was de persoonsverwisseling met haar tengere blanke landgenote Lydia Mila ronduit belachelijk. Anderzijds getuigde haar duet uit “Porgy and Bess” met de eveneens zwarte Amerikaan Derrick Lawrence op de gala-avond van grote klasse. Een jaar later was ze opnieuw te gast bij ECOV, deze keer voor de concertante opvoering van “Il viaggio a Reims”. Hier had ze als Madama Cortese ook wel eens mindere momenten. Zij was ook van de partij op het galaconcert van het ECOV in de Muntschouwburg op 25 maart 1994.

Referentie
Ronny De Schepper, Op zondagmiddag zin in een koffieconcert? Het Laatste Nieuws 26 november 1993

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.