Op 4 december 2008 was het weer “Museumnacht”. Acht Gentse musea zetten tussen 18 uur en 1 uur ’s nachts gratis de deuren open.

Ik geef ze in volgorde van mijn eigen voorkeur:
1.In het Huis van Alijn wordt een tentoonstelling geopend met een selectie Belgische gezelschapsspelletjes vanaf de jaren dertig. Wielerliefhebbers kunnen zich uitleven met “Jeux du Veldiv”. Je mag ook je eigen gezelschapsspelletjes meebrengen. Strippoker en stripschaak staan hoog aangeschreven!
2.In het MIAT, waar op dit moment de tentoonstelling “Zacht als zij” loopt (over de geschiedenis van de lingerie), showen de meisjes van La Fille d’O wat ondeugende lingerie.
3.In het MSK verdwaal je in de gefantaseerde bouwwerken en ruïnes van architect Piranesi, met als extra Italiaanse hapjes en wijntjes op de patio (wel een warme jas aantrekken zou ik zo zeggen!).
4.In de Kunsthal van de Sint-Pietersabdij voeren immense wandtapijten je mee naar verre verledens van krijgsheren en oorlogsvloten.
5.Het Museum Dr.Guislain keist voor een waanzinnige filmnacht met fragmenten uit film- en theatervoorstellingen van en met o.a. Jack Nicholson en Julien Schoenaerts.
6.In het Designmuseum demonstreren bekende Gentenaars zoals Zaki, Koen Crucke en de onvermijdelijke Annelies Rutten hun kookkunsten in designpotten en -pannen van de firma Demeyere.
7.De Wereld van Kina brengt je in de sfeer van warme Afrikaanse nachten.
8.Het SMAK zet de grote mosselpot van Marcel Broodthaers in de kijker en hier organiseert men vanaf 1 uur ook een afterparty.
Speciaal voor de museumnacht rijdt tramlijn 1 gratis van 18 tot 1 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.