Het is al vijf jaar geleden dat de Franse ex-renner Arnaud Coyot is overleden na een zwaar auto-ongeval.

06 arnaud coyotCoyot, die pas een jaar eerder was gestopt met beroepswielrennen, zat samen met Sébastien Minard (AG2R) als passagier in de auto bij Cofidis-renner Guillaume Levarlet. Volgens de Franse krant Le Parisien had Levarlet gedronken en verloor hij de controle over zijn auto. Minard en Levarlet kwamen er zonder veel erg vanaf, maar Coyot werd geraakt aan het hoofd en overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij aan zijn verwondingen.
Coyot was profrenner van 2003 tot 2012. Hij reed achtereenvolgens voor de ploegen Cofidis (2002-2006), Unibet.com (2007), Caisse d’Épargne (2008-2010) en Saur-Sojasun (2011-2012). Zijn meest opmerkelijke prestaties waren een tiende plaats in Parijs-Roubaix in 2005 en een tweede plaats op het kampioenschap van Frankrijk in 2008 achter Nicolas Vogondy. Hij nam ook vier keer deel aan de Ronde van Frankrijk (tweemaal 115de en eens 130ste en 148ste). In 2003 won hij de Grote Prijs van Tallinn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.