En ik leer alwéér bij: vandaag is het ook 55 jaar geleden dat de Texaanse politieagent J.D.Tippit werd neergeschoten (de initialen J.D. staan voor niks, hij werd door zijn ouders zo genoemd n.a.v. een personage uit een boek). En let nu op: dat zou gebeurd zijn bij de arrestatie van Lee Harvey Oswald, de vermoedelijke moordenaar van president Kennedy, enige tijd daarvóór. Maar zoals bij zoveel gebeurtenissen die deze moord omgeven, is er alweer stront aan de knikker. Lees nog maar gewoon de bijdrage die op Wikipedia is weer te vinden: de believers van een conspiration theory vinden er al voldoende stof om duimen en vingers af te likken…

J.D.Tippit patrouilleerde in Dallas toen hij het signalement van Oswald over zijn radio hoorde. Oswald zou president Kennedy hebben doodgeschoten en was tot dan toe voortvluchtig. Tippit zou Oswald herkend hebben aan het signalement en probeerde hem te arresteren. Oswald zou Tippit daarop hebben doodgeschoten.
Het was echter niet mogelijk een zekere link te leggen tussen de kogels in Tippits lichaam en de revolver van Oswald. De kogels waren .38 Specials die door Oswalds .38-revolver afgevuurd konden worden, maar dan zonder duidelijke ballistische gegevens, omdat het kaliber niet helemaal klopte. De hulzen die ter plaatse waren gevonden, waren volgens de commissie-Warren echter ballistisch gelieerd aan de revolver van Oswald.
Na de moord op Tippit werd voor zijn nabestaanden bijna 650.000 dollar ingezameld, waarvan 25.000 afkomstig was van Abraham Zapruder, de man die zijn amateurbeelden van de moord op Kennedy voor veel geld aan Life had verkocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.