Serge Pauwels uit Lier viert vandaag zijn 35ste verjaardag (foto’s Erik Westerlinck).

Serge Pauwels voltooide in 2001 de richting Wetenschappen-Wiskunde aan OLVE te Edegem en studeerde daarna Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Hij combineerde zijn studies met de professionele wielersport.
Pauwels begon zijn carrière in 2004 bij het opleidingsteam van Rabobank. Vanaf 2006 kwam hij uit voor het Belgische Chocolade Jacques team. In zijn debuutjaar bij die ploeg werd hij tweede in een etappe in de Ronde van de Toekomst.
In de vijftiende rit van de Giro 2009 reed Pauwels samen met Leonardo Bertagnolli voorop in de laatste tien kilometer. Door ploegtactiek, gestuurd vanuit de volgwagen met sportbestuurder Jean-Paul van Poppel van zijn ploeg Cervélo moest Serge Pauwels zich verplicht laten uitzakken, om zijn kopman Sastre bij te staan. Die actie bleek uiteindelijk niet nodig te zijn. Uiteindelijk won Bertagnolli de rit en sprintte Pauwels in de achtervolgende groep nog naar de tweede plaats. Later werd Bertagnolli uit de uitslag geschrapt wegens doping en zo won Pauwels uiteindelijk toch nog de rit die hij sowieso verdiende te winnen.
In 2010 en 2011 had Pauwels, in dienst van Team Sky, te maken met verschillende blessures. In 2012 kreeg hij een contract bij Omega Pharma-Quick-Step.
Bij Omega Pharma-Quick-Step behaalde hij in de Ronde van Italië een 31ste plaats en in de Ronde van Spanje een 24ste plaats.
In 2015 tekende Pauwels voor MTN-Qhubeka. Voor deze ploeg liet hij zich opvallen in de Ronde van Frankrijk 2015 in de eerste bergritten. In de eerste bergrit naar Col de la Pierre Saint-Martin eindigde hij als veertiende voor favorieten als Vincenzo Nibali en Bauke Mollema. In de tweede bergrit zat hij mee in de aanval van de dag. Hierin had hij lang uitzicht op een tweede plaats, na Rafał Majka. Uiteindelijk werd hij vierde. Ook in de Alpen was Pauwels tweemaal mee in de beslissende aanval, waardoor hij naar de top vijftien van het klassement kon doordringen. Door tijdsverlies van Warren Barguil en Geraint Thomas schoof hij nog twee plaatsen op en werd dertiende in het eindklassement.
Pauwels mocht op 30 april 2017 voor het eerst het zegegebaar maken nadat hij samen met ploeggenoot Omar Fraile in de finale van de derde etappe van de Ronde van Yorkshire was weggereden en de zege cadeau kreeg. Door zijn overwinning nam hij de leiderstrui over van Caleb Ewan, waardoor Pauwels het eindklassement op zijn naam schreef. (Wikipedia)

98 Pauwels Serge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.