Ondanks zijn bedrieglijke naam is bariton Josef Baert afkomstig uit Oostenrijk, maar toch heeft hij iets met ons land te maken, want hij is lesgever in Namen, net zoals zijn Roemeense echtgenote Roemiana Stantsjeva. Zij is ook zijn vaste begeleidster aan de piano.

Baert was o.a. van de partij in « De Barbier van Sevilla » van Rossini in de Opera voor Vlaanderen. De regie van Ronny Lauwers, geholpen door het speelse decor van Andrei Ivaneanu, was zoals het een lichtvoetig werk past zodat het bombastische karakter dat het genre nu eenmaal eigen is voor één keer niet storend maar juist zeer amusant werkte. Dat Herman Bekaert als Dr. Bartolo zijn interpretatie zelfs helemaal afstemde op de gesticulaties van wijlen Louis de Funès stoorde ons dan ook geenszins. Integendeel, samen met de revelatie (vocaal en scenisch), de bas Chris De Moor (als zangleraar Don Basilio), vormde hij een goddelijk koppel. Vocale hoogstandjes mochten we ook waarnemen bij de Amerikaanse Hilda Harris als Rosina en bariton Josef Baert als Figaro. Hun sprankelende verschijning was van een dermate hoog niveau dat de andere Amerikaanse gast, Perry Price als Almaviva, eigenlijk ontgoochelde. Gerhard Fackler trachtte de af en toe té ontspannen spelende muzikanten in de hand te houden. Hoe dan ook, mis deze voorstelling niet ! (Ronny De Schepper in De Rode Vaan nr.46 van 1983)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.