Morgen zal het vijftig jaar geleden zijn dat Lode Willems en zijn ’t Eefje zijn getrouwd. Ik hoop dat ze dat uitbundig zullen vieren, maar ik vrees er een beetje voor want tot vóór enige jaren had ik via mail zeer geregeld contact met Lode, maar nu heb ik al een hele tijd niks meer van hem gehoord. Ik hoop dat het hem goed gaat! (Op bovenstaande foto zit ’t Eefje in het midden en Lode uiterst links.)

Lode werkte in die tijd op De Rode Vaan en ter gelegenheid van het interview dat ik in dat kader van hem heb afgenomen, vertelde hij dan ook honderduit over zijn gedenkwaardig huwelijk…

Lode Willems: “Daar hebben we de toenmalige BRT nog mee gehaald en Partner (namelijk in nr.8, ongedateerd, RDS), het legendarische “maandblad voor mannen” uit de jaren zestig, waar Che, Menzo en andere P-magazines nog altijd een punt kunnen aan zuigen. Wij zijn namelijk in Londen getrouwd in een Hindoe-tempel. Op die manier konden we voor een mindere prijs veel méér goden over ons huwelijk doen waken! Het was natuurlijk vooral een ludieke actie, maar het was toch ook een kleine trap naar ons arrogante westerse denken. Het oosten heeft immers ook nog wel wat te bieden. Maar we hadden het eigenlijk over ’t Eefje. Is dat zo dat daar nog altijd over gepraat wordt? ’t Verbaast me natuurlijk niet echt: ze is mooi, charmant en knap, een stralende figuur, al zeg ik het zelf.”
– Er doen ook de wildste verhalen over haar de ronde. Zo onder meer over die receptie op de Sovjet-ambassade…
Lode Willems
: Sovjet-ambassade? Ik kan het me niet meer herinneren. Maar ze zal het ambassadepersoneel ongetwijfeld gecharmeerd hebben met haar schoonheid en vitaliteit. Zij wist tenminste iets af van Oost-West betrekkingen. Een doorkijkbloes? Ach ja, nu weet ik het weer, ’t was geen echte doorkijkbloes, maar een zwarte bloes waar je doorheen kon kijken. Wat op hetzelfde neerkomt, nu ik erover nadenk. Hoe dan ook, op de ambassade stonden ze in de rij om haar te leren hoe je een vodka in één teug leegdrinkt. ’t Is misschien daarmee dat ik het me aanvankelijk niet meer kon herinneren.

’t Eefje is eigenlijk Gerda Everaert. Lode Willems: “Zij het dat in haar schuilnaam ook iets van het ‘eeuwig vrouwelijke’ zit: Eefje is natuurlijk het verkleinwoord van Eva, maar ieder Eefje is ook ergens een teefje, vandaar…”

4 gedachtes over “Vijftig jaar geleden: het hippiehuwelijk van Lode Willems en ’t Eefje

 1. Beste, ik heb vandaag uw blog gelezen omdat ik op zoek was naar een foto van mijn tante Gerda Everaert. Zij is vorige week overleden. Graag kom ik met u in kontakt.

  Like

   1. Beste, dank voor uw reactie. Heeft u een tel/gsm nummer waarop ik u eventueel kan contactern ( indien u dat zou aanvaarden)?
    Lode stelt het redelijk gezien de omstandigheden.
    Maar het zou makkelijker zijn om een en ander toe te lichten telefonisch.
    Ikzelf ben een nichtje van Lode.
    Warme groeten

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.