De vzw ‘De Vrienden van het CegeSoma (Rijksarchief)’, het Masereelfonds en Dacob vzw (co-organisators) nodigen u graag uit om te komen luisteren naar Jan Willem Stutje in gesprek met Rudi Van Doorslaer over zijn pas verschenen biografie over Hendrik de Man.

De Man was en is nog steeds een controversiële figuur: socialist en collaborateur tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar zonder twijfel ook de meest internationale figuur uit de Belgische politiek in de jaren 1930.
In het boek ‘Hendrik de Man. Een man met een plan’ maakt Jan Willem Stutje deze fascinerende figuur in al zijn tegenstrijdigheden zichtbaar. Met veel aandacht voor de historische context schetst hij de levensloop van een geniale en ongenaakbare denker die eindigde in verguizing en vergetelheid.
Jan Willem Stutje is historicus en verbonden aan de Universiteit Gent en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis te Amsterdam.
Eerder verschenen zijn boeken ‘Paul de Groot. De man die de weg wees’ en ‘Ernest Mandel. Rebel tussen droom en daad’, dat vertaald werd in het Engels en het Duits.
In 2012 verscheen ‘Ferdinand Domela Nieuwenhuis (1846–1919). Een romantisch revolutionair’, waarmee hij de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs haalde.
De auteur zal, voor wie dit wenst, het boek van een opdracht voorzien. Het boek kost 34,99 € (29 € voor leden van de vzw en het MF) en is ter plaatse te koop.
Deze conferentie (in het Nederlands) vindt plaats in de conferentiezaal van het CegeSoma op woensdag 5 december 2018 om 14.30u (Luchtvaartsquare 29, 1070 Anderlecht).
Inschrijven: asbl-vzw.cegesoma@arch.be of 02/556.92.11

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.