Terwijl op de radio in De Prehistorie het Duitse schlagerzangeresje Conny Froboess haar “Zwei kleine Italiener” zingt (het mooiere “Midi-midinette” hoor je haast nooit meer), heb ik de eer haar 75ste verjaardag aan te kondigen.

Ik weet wel dat zij zich al jàààren Cornelia Froboess laat noemen en dat zij een tweede carrière als “ernstige” actrice o.a. in stukken van Rainer Werner Fassbinder heeft opgebouwd, maar ze moet het mij maar vergeven dat zij voor mij altijd die lieve Conny zal blijven, waarvoor mijn kinderhartje wat sneller ging kloppen, waardoor mijn bolle wangetjes roze kleurden en ik wenste dat ik die verdomde Peter Kraus was!

P.S.Nog niet zo heel lang geleden heb ik nog een dergelijke film gezien en nu is dat een tenenkrullende belevenis natuurlijk. Vooral omdat zij daarin moest doorgaan voor een jongen (de suspension of disbelief was wel heel groot!), die o.m. een versie van Paul Anka’s “Diana” zong.

00 Knipsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.