Het Blommenkindersdagboek is reeds enige tijd dicht geklapt, maar hier is nog een toemaatje waar we toen naartoe zijn geweest: een thé-dansant (zoals dat toen heette) van de Retorica van het college (mijn klas dus m.a.w.)

Dat er op de uitnodiging stond dat de thé-dansant werd georganiseerd door “het studentencomité de gilde viert” was dan ook gewoon een fantasietje van initiatiefnemer Guido Hullebroeck.
Veel herinner ik mij niet meer van deze thé-dansant (zelfs niet van de prestigieuze zaal “Salons l’aigle”), alleen dat Marc De decker, die nog maar pas bij ons in de klas was terecht gekomen, de disc-jockey was. Hij deed dit onder de naam “D.J.Adhemar”, maar mijn lezers kennen hem beter als Johan de Belie.
Marc (of Johan of Adhemar, zoals je wil) viel vooral op omdat hij een variante op de populaire “kuskesdans” (ook gekend als “den bamba”) had bedacht: telkens hij “kus” zei, moest men een tongzoen geven in plaats van de gebruikelijke drie kuise zoentjes op de wang. Grappig, maar ik kan me niet herinneren dat iemand dit ook in de praktijk heeft durven brengen, of hij moest toevallig juist zijn lief uit de kring hebben gepikt.
Maar het strafste van al was dat Marc (of Adhemar of Johan of de onverbiddelijke zoener) die dag zijn arm had gebroken toen hij op straat werd aangereden. Het eerste wat hij mompelde toen hij bijkwam, was: “En ik moet vanavond D.J. gaan spelen!” De geluidsinstallatie was nochtans van D.J.Rolle (Roland Hiel) dus die kon zonder problemen inspringen. Maar Adhemar moest en zou D.J. spelen. Straffe gast!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.