“Op zoek naar een gedicht” is de titel van een boekje dat Jan Antoon Mariën heeft uitgegeven via een print-on-demand site. Het bevat teksten over poëzie die allemaal al op zijn site verschenen, maar die hier zijn gebundeld, herwerkt en soms vertaald (sommige teksten schreef hij eerst in het Spaans). De teksten in deze uitgave draaien allemaal rond poëzie: zijn visie op het sonnet, op de nabijheid van poëzie.

Jan Antoon Mariën maakte ook vertalingen (met commentaar) op gedichten van Pablo Neruda, Seamus Heaney, Elizabeth Bishop en anderen. Mocht je interesse hebben, kijk dan even hier:
http://www.lulu.com/spotlight/janantoonatgmaildotcom
Er is een hardback-uitgave aan 24€ en een paperback aan 17€. Let wel, de site geeft de prijzen in dollar, maar als je verder klikt om het aan te kopen, wordt de prijs correct weergegeven. Er komen ook nog verzendkosten bij. Die vervallen als de auteur zelf 15 exemplaren bestelt. Dus wie graag zijn aankoop bij hem plaatst en een uitstapje naar Gent wil maken, neemt best eerst contact op met hem…

P.S. Dat zal helaas niet meer gaan, aangezien Jan Antoon Mariën op 28 februari 2020 is overleden. Wie toch nog een exemplaar van het boekje wil, kan misschien best contact opnemen met zijn broer Fons, tevens medewerker van deze blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.