Vandaag is het 135 jaar geleden dat The Metropolitan Opera van New York z’n deuren opende. Dat was echter niet het gebouw dat we vooral kennen uit de beroemde scène in “Moonstruck” (en dat op bovenstaande foto helaas amper is te zien)…

Nee, want het gebouw dat vandaag 135 jaar geleden de deuren opende, brandde niet zo heel veel later (augustus 1892) al helemaal af. Het werd heropgebouwd op dezelfde plek op de kruising van Broadway en West 39th Street, maar in 1966 is het verhuisd naar het Lincoln Center. En dàt was de locatie voor de film. De Nederlandse Wikipedia-bijdrage is ontstellend kort, maar in de Amerikaanse editie krijgen we uiteraard wel een verklaring voor de verhuis: “Over the years many plans for a new opera house were explored and abandoned, including a proposal to make a new Metropolitan Opera House the centerpiece of Rockefeller Center. It was only with the development of Lincoln Center that the Met was able to build itself a new home. The Met said goodbye to the old house on April 16, 1966, with a lavish farewell gala performance. The theater closed after a short season of ballet later in the spring of 1966 and was demolished in 1967.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.