Ik heb hier nog een mooie foto liggen die Jo Clauwaert van Bryan Adams heeft genomen en zo stel ik tot mijn verbazing vast dat deze Canadese rocker nog geen plaatsje heeft gevonden in mijn pantheon. Gauw even goed maken!

Bryan Adams werd op 5 november 1959 in Ontario geboren als kind van Britse ouders, die in de jaren vijftig naar Canada emigreerden. Op de leeftijd van tien jaar kreeg hij zijn eerste gitaar; twee jaar later kocht hij zijn eerste elektrische gitaar. Op 14-jarige leeftijd verhuisde hij naar Vancouver. Een jaar later verliet hij de school en trok hij door Canada om op te treden. Als 18-jarige kreeg hij zijn eerste platencontract aangeboden.
In Canada brak hij door met onder andere Cuts like a knife. Wereldwijd succes kwam met het album Reckless uit 1984. Nummers als Heaven, Run to you, It’s only love (met Tina Turner) en Summer of ’69 vinden hun weg naar diverse hitlijsten.
Zijn grootste successen behaalde Bryan Adams begin jaren negentig onder de productionele leiding van Robert John “Mutt” Lange, een Zuid-Afrikaanse topproducer. Zijn single (Everything I Do) I Do It for You werd een wereldwijde nummer 1-hit en de bestverkochte single van 1991. In Nederland bleef het nummer 12 weken op de eerste positie staan in de Nationale Hitparade, destijds een record. Het nummer stond op de soundtrack van de film Robin Hood: Prince of Thieves.
Bryan Adams zong in die jaren vaker voor de soundtrack van grote films. Zo scoorde hij een hit met Have You Ever Really Loved A Woman? (afkomstig van de soundtrack van de film Don Juan DeMarco) en All For Love (van de soundtrack van de film The Three Musketeers). Dat laatste nummer zong hij met Rod Stewart en Sting. Andere bekende nummers van Bryan Adams zijn When You’re Gone (met Mel C.) en Please Forgive me.
In Vlaanderen stond het nummer Summer of ’69 al jaren op de tweede plaats in de eindejaarshitlijst van Donna’s top aller tijden. Het moest enkel Bohemian Rhapsody van Queen laten voorgaan. Op vrijdag 14 december 2007 kwam daar verandering in. Summer of ’69 liet na zes jaar eindelijk Bohemian Rhapsody achter zich. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.