De Chinese cellist Xue Wen Gao (°1957) studeerde in Shangai, maar kwam dan via Hong Kong, waar hij solist was in het nationale orkest, naar België om hier verder te studeren. In de jaren negentig was hij solist bij het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen. Samen met de pianiste Marie Boulanger vertolkte hij tijdens de Gravensteenconcerten werk van Mjaskovski, Schumann, Jongen en Chopin. Later hoorde ik hem in Brussel met werk van Tsjaikovski. Hij maakte op mij niet zo’n grote indruk, maar de aanwezigheid van zijn landgenote Liang Fei maakte veel goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.