Onder de titel ‘Ik kijk alleen vooruit – Mijn leven als politica’ verschenen onlangs bij Lannoo de memoires van Minister van Staat Miet Smet (foto Radio 2). Op zaterdag 27 oktober, 14 u., komt zij naar Standaard Boekhandel (Kouterstraat 12) in Temse om haar boek te signeren. Het is verkrijgbaar tegen 24,99 euro.

Miet Smet was staatssecretaris voor Leefmilieu en Maatschappelijke Emancipatie (1985-1992), Minister van Arbeid en Tewerkstelling (1992-1999) en Europees parlementslid (1999-2004). In die tijd werkte Luc De Ryck, de burgemeester van Temse, op haar kabinet.
Vrouwenrechten, vluchtelingen, leefmilieu, werkgelegenheid, Europa…, het zijn thema’s die haar politieke loopbaan kleurden en ook vandaag nog brandend actueel zijn. In haar memoires laat zij al deze thema’s – en nog veel meer – aan bod komen, inclusief haar grote liefde voor Wilfried Martens, met wie zijn in 2008 trouwde.
Miet Smet is ook de uitvindster van het statuut “werkloos maar niet werkzoekend”. Dat was in de tijd dat men de werklozencijfers op een kunstmatige manier wilde drukken, maar tegelijk was dat een weerspiegeling van de realiteit dat oudere werklozen toch niet meer aan de bak komen. Ik ben nooit iemand tegengekomen met dat statuut en toch ken ik iemand die ervan heeft geprofiteerd. Aan de bollebozen om dit raadsel op te lossen.

2 gedachtes over “Miet Smet signeert haar memoires in Temse

    1. Mevrouw Delancker, dat is reeds de tweede keer dat ik dit bericht ontvang. Ik begrijp niet wat u ermee bedoelt. Misschien heeft het iets te maken met een abonnement op mijn blog? Daar kan ikzelf niks aan veranderen. Ik kan u dan alleen maar aanraden, u eerst te schrappen als abonnee en daarna terug op een abonnement te nemen. Dan moet u volgens mij de nieuwe artikels op uw nieuw mailadres ontvangen. Ik hoop dat ik u op die manier toch heb kunnen helpen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.