Tussen de 2.378 deelnemers was ex-wielrenner Aleksandr Vinokoerov een opvallende aanwezige in de Ironman van Hawaï. De Kazach had 9u13’38” nodig voor de loodzware triatlon. Daarmee bezette Vinokoerov de 200e plaats.

Opvallende statistiek: Vinokoerov zette de 12e fietstijd neer van alle deelnemers. Voor 180 kilometer had de Kazach 4u18’06” seconden nodig. Goed voor een gemiddelde van ruim 42 km/u. Daarmee was Vinokoerov 2 minuten trager dan eindwinnaar Lange en 9 minuten trager dan de snelster fietser: ex-renner Cameron Wurf.
De 45-jarige Vinokoerov was vrij moeizaam begonnen aan zijn Ironman en kwam pas als 1.525e uit het water. De afsluitende marathon verteerde “Vino” in 3u33’55”.
Met een eindtijd van 9u13’38” eindigde Vinokoerov 200e overall en 6e in zijn leeftijdscategorie (45-49 jaar), waar onze landgenoot Koen Van Rie naar de eerste plaats snelde.
Vinokoerov ging 6 jaar geleden met wielerpensioen. Op de erelijst van de omstreden Kazach prijken zeges in Luik-Bastenaken-Luik, de olympische wegrit, de Amstel Gold Race en etappezeges in de Tour en de Vuelta. De Kazach is al jaren manager van de Astana-ploeg. (Sporza)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.