Maria Schell was een Oostenrijks actrice.

In het begin van de film Superman (1978) speelde zij de rol van Vond-Ah, een van de raadsleden van Krypton voor deze explodeerde. Verder is Maria Schell bekend als hoofdrolspeelster Natalia in de film Le notti bianche.
Maria Schell was de moeder van acteur Oliver Schell uit het huwelijk met acteur-regisseur Horst Hächler met wie zij getrouwd was van 1957 tot hun scheiding in 1965. Ook was zij de moeder van actrice Marie Theres Relin uit het huwelijk met acteur-regisseur Veit Relin met wie zij getrouwd was van 1966 tot hun scheiding in 1986. Verder was Maria Schell de zus van actrice Immy Schell, acteur-regisseur Maximilian Schell en acteur Carl Schell. Hun ouders waren de schrijver Ferdinand Hermann Schell en actrice Margarete Schell Noé. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.