Mijn Australische vriend Barry Langley brengt me ervan op de hoogte dat eergisteren de Duitse pistier Dieter Kemper is overleden op 81-jarige leeftijd.

Kemper was professioneel wielrenner van 1961 tot 1980. Hij was vooral succesvol als zesdagenrenner. Hij nam aan 165 zesdaagsen deel en heeft in totaal 26 overwinningen op zijn naam staan. Hij neemt hiermee de 18e plaats in op de ranglijst aller tijden. Van deze 26 overwinningen heeft hij er telkens 7 met zijn beide landgenoten Horst Oldenburg en Klaus Bugdahl behaald.
Als baanrenner was hij ook zeer bedreven in de individuele achtervolging, waarin hij in de jaren 1963 tot 1966 viermaal de nationale titel bij de profs opeiste. Tevens werd hij in de jaren 1968 tot 1974 zesmaal Europees kampioen halve fond (stayeren) en in 1975 werd hij wereldkampioen in deze discipline.
In het begin van zijn profloopbaan was hij ook actief op de weg, getuige zijn overwinning in de 1e etappe van de Ronde van Duitsland in 1962 en de 7e etappe van de Ronde van Zwitserland in hetzelfde jaar. In 1961 werd hij voor zijn land ook geselecteerd voor de Ronde van Frankrijk, maar hij kwam zwaar ten val.
Hij verhuisde in 2006 met zijn vrouw Carola naar het Nederlandse Julianadorp. Zijn vrouw overleed in 2008, hij zelf in 2018 op 81-jarige leeftijd. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.