Steve Chainel (Remiremont, 6 september 1983) is een Frans veldrijder en voormalig wegwielrenner (foto Digifo Kurt).

Chainel werd in 2000 nationaal kampioen veldrijden bij de junioren. In 2003 nam hij deel aan het Europees kampioenschap onder 23 jaar en won daar een bronzen medaille. In 2006 stapelde hij de ereplaatsen in de wereldbeker veldrijden op, wat op het wereldkampioenschap in Zeddam resulteerde in een vierde plaats bij de profs. In 2007 ging hij zich voor het kleine Auber 93 meer gaan toeleggen op de weg waar hij met enkele ereplaatsen in Franse wedstrijden zijn talent liet zien, maar waardoor zijn grote doorbraak in het veldrijden achterwege bleef. In 2009 maakte Chainel de overstap maakte naar BBox Bouygues Télécom. De Franse renner kende zijn doorbraak in het wegwielrennen in 2010 door een rit te winnen in de Driedaagse van De Panne-Koksijde en een vierde plaats te bemachtigen in Dwars door Vlaanderen. Tussen 2011 en 2012 reed Chainel voor Française des Jeux. Vanaf 2015 kwam hij uit voor Cofidis.
In augustus 2015 kondigde hij aan dat hij zou stoppen als wegrenner. Hij beëindigde zijn lopend contract bij Cofidis. Chainel zou zich opnieuw volledig focussen op het veldrijden, en deed dit door een nieuwe ploeg uit de grond te stampen met onder andere zijn vrouw Lucie Chainel-Lefèvre. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.