Rein Kolpa (foto YouTube), die we nog kenden van de ECOV-sessies uit 1991, was de intrigant Valzacchi in “Der Rosenkavalier” (Vlaamse Opera, juni 1992). Had op de opvoering die wij bijwoonden al zijn familie en kennissen meegebracht. Maakte veel gebaren, maar zingen kwam er niet veel aan te pas. Als hij het deed, kwam hij nauwelijks boven het orkest. Nochtans hadden wij hem ook al gehoord met Frans Brüggen en toen waren we blijkbaar tevreden. Toch is hij later vooral naar de musical overgeschakeld. Wellicht een wijze beslissing.

Rein Kolpa (Maasland, 11 oktober 1963) is een Nederlandse klassieke tenor (musical)acteur, die heeft gestudeerd op het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en in 1992 is afgestudeerd als klassiek solozanger (tenor). Zijn liefde voor musical was tijdens zijn eindexamen al te zien, waar hij onder andere de balkonscène uit “West Side Story” van Bernstein zong.
Na twee jaar in de operastudio van de Keulse Opera te hebben gezongen, kwam hij weer terug naar Nederland waar hij verscheidene opera’s en operettes zong bij De Nationale Reisopera, Opera Zuid, de Hoofdstad Operette, Opera in Ahoy en de Vlaamse Opera. Met Marco Bakker (bariton) verzorgde hij 3 jaar de “Wien Bleibt Wien”-tournee door Nederland en België.
Nadat hij in 1995 zijn eerste musicalrol zong (Freddy) in “My Fair Lady”, heeft Kolpa veel rollen in musicalproducties gezongen. Naast zijn theaterwerkzaamheden heeft hij veel oratoriumrepertoire opgebouwd en heeft hij vrijwel alle grote oratoria op zijn repertoirelijst staan.
Kolpa heeft i.s.m. Jacques Senf het Nederlands Operette Theater opgezet en heeft in haar eerste productie “La Vie Parisienne” gezongen. Tevens is hij initiator en vakinhoudelijk verantwoordelijke van de Operette Theater Opleiding aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.