Het wielerseizoen loopt op z’n einde en pas nu hoor ik een dramatisch verhaal van bij de aanvang van dit jaar. De Turkse wielrenner Ahmet Örken heeft onder druk van doodsbedreigingen zijn contract met de Israel Cycling Academy moeten opzeggen.

Het verhaal werd verteld door Josée Been en Bobbie Traksel tijdens de eerste rit van de Ronde van Turkije. Ahmet Örken was in de aanval en deed dit als vertegenwoordiger van de Turkse nationale ploeg, terwijl hij bij de aanvang van dit seizoen toch een aanbieding van de Israel Cycling Academy op zak had.
Maar dan besloot Donald Trump om Jeruzalem als hoofdstad van Israel te erkennen en de Amerikaanse ambassade naar daar te verplaatsen. Vanaf dat moment ontving de renner doodsbedreigingen aan zijn adres en dat van zijn familie. Het spreekt vanzelf dat hij het leven van hemzelf en zijn nabestaanden niet in de waagschaal wilde leggen en hij in samenspraak met de ploeg zijn contract heeft verbroken.

(Met dank aan Luc Carnier)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.