Elders heb ik reeds geschreven over de schanddalige behandeling van Jim Thorpe door het Olympisch Comité dat toen onder de leiding stond van Avery Brundage en hoe die behandeling toe te schrijven was aan puur racisme. Welnu, vandaag herdenken we het overlijden in 1978 op zijn 68ste van RALPH METCALFE. De Amerikaanse atleet was op de 100 en 200 meter van de Olympische Spelen in Los Angeles in 1932 de grote favoriet, maar ook hij werd op een criminele wijze gedwarsboomd en, aangezien hij zwart was, sluit ik ook hier racistische motieven niet uit. Op de 100 meter besliste de jury immers dat hij met drie centimeter geklopt was, maar op latere filmbeelden blijkt dat zijn borst wel eerst de draad raakt. Op de 200 meter wordt hij ook geklopt, maar blijkt nadien dat men hem aan het estafettestart-punt had laten vertrekken, waardoor hij twee meter te veel liep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.