Vandaag is het vijftig jaar geleden dat de Deen Ole RITTER werelduurrecordhouder werd. Ritter deed op de Olympische piste van Mexico City met 48,653 kilometer beter dan Ferdinand Bracke. Vier jaar later zal hij onttroond worden door Eddy Merckx. Ritter won verder weliswaar enkele ritten in de Giro, maar hij is in ons land toch vooral bekend als diegene die diezelfde Eddy Merckx omver reed (per ongeluk zullen we maar aannemen) voor de start van een Tourrit, waarbij Merckx (volgens het verhaal) zijn kaak brak, maar toch bleef doorrijden. Uiteraard kon hij echter op die manier zijn kansen niet naar behoren verdedigen en werd hij verslagen door Bernard Thevenet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.