Timothy Dupont (foto Erik Westerlinck) reed gisteren naar een achtste plaats in Binche-Chimay-Binche, de slotmanche van de Napoleon Games Cup. Dat volstond om in het eindklassement over Sean De Bie (Veranda’s Willems-Crelan) te wippen. De Bie was immers al onmiddellijk na de start afgestapt. Hij was enkel gestart om aan de verplichte zeven deelnames te komen, want eigenlijk voelde hij zich niet goed. Dupont vertrok met tien punten achterstand, maar herleidde na de tussenspurten deze kloof tot vijf. Daardoor volstond een plaats binnen de top tien om voor een tweede keer de Cup te winnen.

Timothy Dupont (Gent, 1 november 1987) is een Belgisch wielrenner die anno 2018 rijdt voor Wanty-Groupe Gobert.
Dupont staat bekend als een sterk spurter. In de beginjaren van zijn carrière won hij onder andere een etappe in de rondes van Bretagne en de Elzas, en werd hij Belgisch kampioen bij de elite zonder contract (2012).
In 2016 maakte hij de overstap van het Franse team Roubaix Lille Métropole naar Veranda’s Willems. Bij dit team zou hij helemaal doorbreken. Hij won dat jaar 15 UCI wedstrijden. Zijn grootste overwinning was Nokere Koerse. Na een chaotische finale won hij de spurt op de Nokereberg, voor Kristoffer Halvorsen en Dylan Groenewegen. Dankzij dat sterke jaar eindigde Dupont in 2016 op de tweede plek in de eindstand van de UCI Europe Tour 2016, achter zijn landgenoot Baptiste Planckaert. Wel won hij het eindklassement van de Napoleon Games Cycling Cup. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.