Na Marva heeft nu ook Johan Verminnen zijn eigen showreeks gekregen. «’k Voel me goed » heet zij, maar dit wil nog niet zeggen dat wij de eerste aflevering ervan (1-10) zonder maagklachten verteerd hebben.

« Kenners » vonden het natuurlijk leuk dat ze Johan hoorden musiceren met Thijs Van Leer en Wannes Van de Velde. Dat staat niet op plaat. « Lachers » noemden het fantastisch wanneer zij Johan spaghetti zagen eten die geserveerd werd door Kurt Van Eeghem. Dat is nog eens humor volgens hen.
Wij zouden zo verder kunnen gaan met de opsomming van « hoogtepunten » van die aard. Maar helaas, daartussen lagen er ook heel wat « diepten », heel wat stuntelige interviews, heel wat aarzelingen die zand in het showmechanisme strooiden.
De mooie grafische vormgeving van « Hugoké-Flipperkast » kon deze inhoudelijke tekortkomingen niet doen vergeten. En de eerder makke regie van Hugo Hellemans — meer verslaggever dan atmosfeerschepper — verhielp er ook niet aan.
Johan heeft nu nog twee gelegenheden om zich te herpakken. Een TV-criticus weet echter dat soortgelijke shows lang op voorhand ingeblikt zijn. Er kan met zijn positieve kritiek dus geen rekening meer gehouden worden. Hij kan enkel hopen dat de makers over genoeg zelfkennis beschikken om zonder raad van de pers hun tekortkomingen weggewerkt te hebben. Wij kijken want Johan is een toffe. En het « balanske » aan de gitaar ook. Dat is dan onze private joke… (Lode De Pooter in De Rode Vaan nr.41 van 1983)

Johan Verminnen heeft zich nog een derde maal goed mogen voelen onder zijn vrienden (29-10) maar daarmee is het ook welletjes geweest. Deze Brusselse zanger is ongetwijfeld een sympathieke jongen maar het ziet er naar uit dat hij wel « een eeuwige belofte » zal blijven.
Dit alles kan misschien wat hard de oren klinken van zijn supporters maar deze vaststelling is ons enkel ingegeven door het feit dat wij nu al in 1983 leven en de normen voor een tv-show-presentator een heel stuk hoger liggen dan in 1953, 1963 en 1973.
Johan Verminnen komt in bijna alle domeinen van het vak iets te kort. Hij praat niet vlot genoeg om interviews af te nemen. Hij is niet los genoeg om spektakelonderdelen moeiteloos aan mekaar te breien. Hij zingt niet sterk genoeg om door zijn eigen nummers het geheel waarlijk op te tillen. En zijn vrienden vertonen bijna stuk voor stuk dezelfde gebreken.
Van een waarlijk indrukwekkende reeks kon men dus niet spreken al kwam er mettertijd wel wat verbetering in. Maar na de huisbezoeken bij Marva zijn ook de café-uitstappen van Johan dus niet dat geworden. Wel smaakte het schuimend bier ons iets beter dan de zoete wijn. Maar het neusje van de traditionele zalm hebben wij nog altijd niet geroken. Laat staan op ons bord gehad. Het zal iets voor 1984 worden. Want wij zijn geen doemdenkers. (Lode De Pooter in De Rode Vaan nr.45 van 1983)

2 gedachtes over “‘k Voel me goed

  1. Beste Ronny, Ik ben op zoek naar informatie over televisieregisseur Hugo Hellemans. Hij heeft weinig sporen nagelaten op internet, behalve op uw blog hier. Kunt u me aan meer informatie helpen? Leeft hij nog voor zover u weet? Vriendelijke groet, Rutger

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.