Met al die wereldkampioenschappen zou een mens nog vergeten dat er ook nog andere koersen zijn. Zo heeft Oliver Naesen (bovenstaande foto Jean-Pierre Verstraete; onderstaande foto’s Erik Westerlinck) woensdag de Memorial Fred De Bruyne, een kermiskoers in het Oost-Vlaamse Berlare over 162,4 kilometer, gewonnen. De 28-jarige haalde het afgescheiden voor Joeri Stallaert en de Albanese kampioen Ylber Sefa. Het was al de vierde keer in vijf jaar tijd dat Oliver Naesen de Memorial Fred De Bruyne won.

Oliver Naesen (Berlare, 16 september 1990) is een Belgisch wielrenner die anno 2018 rijdt voor AG2R La Mondiale. Na tal van overwinningen in de categorie elite zonder contract kreeg Naesen in augustus 2014 een kans bij de profs in de vorm van een stagecontract bij WorldTour-formatie Lotto-Belisol. Hij liet zich opmerken in de Ronde van Denemarken, en was een meerwaarde voor Lotto-Belisol in eendagswedstrijden. In het shirt van Cibel won Naesen de Topcompetitie-wedstrijd in Templeuve. In 2015 kwam Naesen uit voor het Topsport Vlaanderen-Baloise van Walter Planckaert.
In 2016 maakte hij de transfer naar IAM Cycling. In de vierde rit van de Ronde van Frankrijk van 2016 was Oliver Naesen samen met drie medevluchters mee in de vlucht van de dag. Samen reden ze tweehonderd kilometer op kop. Uiteindelijk besliste de wedstrijdjury om Oliver Naesen uit te roepen tot strijdvaardigste renner van de dag. Later won hij ook de Bretagne Classic waar hij in een spurt met twee de snelste was. Zoals alles in het wielrennen draagt deze wedstrijd nu een Engelse naam, maar eigenlijk is dit gewoon de aloude Grand Prix de Plouay.
Aangezien IAM Cycling na 2016 ophield te bestaan, tekende hij een contract voor twee seizoenen bij AG2R La Mondiale. In 2017 werd hij Belgisch kampioen in Antwerpen door met een ultieme jump voor Sep Vanmarcke te springen.
In 2018 heeft hij de Bretagne Classic gewonnen, die Naesen dus twee jaar geleden reeds had gewonnen. (Wikipedia)

RVV 2018 (23)

RVV 2018 (226)

3 gedachtes over “Oliver Naesen wint in Berlare

 1. Ronny,

  Ik heb gewoon naar Plouay gekeken op de Franse TV zender. Er zaten 20 km verschil tussen de renners in Plouay en die van de Vuelta. Dus toen Naessen won, kon ik nog de laatste 20 km in Spanje zien (en heb ik dus het gezaag van Wuyts grotendeels kunnen vermijden).
  Trouwens ik was deze zomer op de Caminito del Rey. En zo gevaarlijk als dat Wuyts het liet uitschijnen is het absoluut niet. Wuyts bood De Cauwer zelfs 100 euro aan indien hij over die brug durfde gaan. Wel hij mag ze aan mij geven.
  Wel een mooie streek en dus deze keer met plezier naar de toeristische luchtbeelden gekeken en veel herkend.

  Liked by 1 persoon

  1. Ik heb maar twee Franse zenders in mijn pakket zitten (TF1 en TV5 Monde) en beide geven helaas geen wielrennen (vroeger keek ik hiervoor naar Antenne 2 en FR3). Er viel in de Vuelta inderdaad niet zo heel veel te beleven, maar ik heb wel met plezier naar de mooie (lucht)beelden zitten kijken. En inderdaad, die camino del rey was wel spectaculair maar niet meer zo dodelijk als enkele jaren geleden. Maar misschien heeft Michel wel hoogtevrees? Dan kan ik er wel inkomen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.