Vandaag wordt de Spaanse charmezanger Julio Iglesias 75 jaar. Uit eigen beweging zou ik wellicht nooit een artikeltje aan hem hebben gewijd in De Rode Vaan, maar in nr.42 van 1984 was het dan toch zo ver, omdat hij voor enkele optredens naar ons land kwam.

Als wij u melden dat deze week de ex-keeper van het jeugdelftal van Real Madrid naar ons land komt, zal u dat ongetwijfeld een zorg wezen. Sinds de legendarische Lev Yachine een been moest worden geamputeerd omdat hij het roken niet kon laten, wil u terecht een tijdlang niet meer aan keepers herinnerd worden. En zelfs als wij eraan toevoegen dat die keeper een advocaatsdiploma heeft gehaald in Cambridge, haalt u smalend de neus op : wat is een diploma nu nog waard ! Precies daarom misschien heeft deze ambivalente goalie het niet in de advocatuur gezocht, maar wel… in de populaire muziek. We hebben het inderdaad over Julio Iglesias, de sweetheart van de Vlaamse huiskamers in similileer. Begonnen als een typisch zangwedstrijdenproduct in 1968 (met o.a. een doortocht in Knokke ’71) is hij sedert « Un canto a Galicia » in 1972 voor een ruimer publiek doorgebroken. « Ruimer publiek », dat betekende dan zowat gans de westerse wereld minus de VS. En welk artiest wil nu niet doorbreken in de VS ? En vooral, welke platenfirma is daarin niet geïnteresseerd als de mogelijkheid zich aanbiedt ?
Julio Iglesias, oorspronkelijk in de States « verkocht » als de nieuwe Rudolph Valentino, werd in 1983 omgedoopt tot « de Europese Frank Sinatra » (sic). Om dit te illustreren maakte hij o.m. een plaat met de legendarische country-artiest Willie Nelson, die er inderdaad mag zijn.
Zoals gezegd : Iglesias is deze week in ons land. Op 13 oktober in het Sportpaleis in Antwerpen, op 14 oktober in het Casino van Oostende en op 15 oktober in het Sportpaleis in Gent. Telkens voor prijzen om « u » tegen te zeggen. En toch zullen wij er zijn, wegens « all the girls we’ve loved before »…
(Die “wij” dat was ik dan toch niet, misschien was de hoofdredacteur wel geïnteresseerd?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.