45 jaar geleden versloeg tennisster Billie Jean King ene Bobby Riggs in de zogenaamde BATTLE OF THE SEXES.

De 55-jarige Riggs, die in de jaren veertig tot de betere tennissers behoorde, had zich al herhaaldelijk sceptisch uitgelaten over het niveau van het vrouwentennis. Een eerste aanbod had King nog geweigerd, maar een jaar later nam ze het toch op tegen Riggs in Houston voor 30.000 toeschouwers. Riggs was kansloos tegen het serve and volley-geweld van de 29-jarige King en verloor met 6-4, 6-3 en 6-3.
Veel interessanter vind ik echter wat ik onlangs heb gelezen, namelijk dat Vitas Gerulaitis er ooit eens zijn huis heeft op verwed dat de nummer één van het damestennis het niet zou kunnen halen tegen de nummer honderd van de mannen. Ik vraag me af of deze wedstrijd ooit heeft plaats gevonden en of Gerulaitis sindsdien onder de blote hemel moet slapen of niet?

3 gedachtes over “45 jaar geleden: the battle of the sexes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.