Morgen zal het al dertig jaar geleden zijn dat de Amerikaanse duiker GREG LOUGANIS, de grote favoriet voor het goud, tijdens de kwalificaties op de Spelen van Seoel met zijn hoofd de 3 meter-plank raakt. Er stroomt bloed in het zwembad, iets wat later, toen Louganis zich outte als een homo die aan aids leed, voor veel ophef zorgde.

Toch haalde hij in Zuid-Korea, net als in 1984, toch tweemaal goud in het kunstduiken. Greg Louganis is overigens nog altijd in leven, wat de bekende grap over de stervende die als laatste wens had “dat hij aids mocht hebben” een nieuwe dimensie geeft (*). Nee, eigenlijk is het niet gepast om hierover grapjes te maken: het feit dat Louganis bij mijn weten nog altijd in redelijk goede gezondheid verkeert, bewijst dat het aidsonderzoek toch stilaan vorderingen maakt!

(*) Voor wie de grap niet kent: de stervende wenst dat “omdat hij dan nog zo’n tien jaar te leven had”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.