Vandaag is het ook al tien jaar geleden dat de legendarische Amerikaanse producer en liedjesschrijver Norman Whitfield in een ziekenhuis van Los Angeles is overleden aan diabetes. Hij werd 65 jaar en was bij leven al een legende van de soulmuziek.

Hij schreef o.a. “I heard it through the grapevine”. Smokey Robinson & the Miracles hebben het wel eerst opgenomen (1966) maar Gladys en haar Pips hebben het wel eerst uitgebracht. En het werd pas een wereldhit in de versie van Marvin Gaye. Verder schreef hij ook nog o.a. Pride and Joy, I Know I’m Losing You, You’re My Everything en Cloud Nine. Hij produceerde platen van The Temptations, Marvin Gaye, Gladys Knight & The Pips, The Marvelettes en Diana Ross & The Supremes.

(met dank aan Raymond Thielens)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.