De West-Vlaamse renner Jelle Wallays (foto Jean-Pierre Verstraete) heeft voor de eerste Belgische ritzege in deze Vuelta gezorgd. De Belg van Lotto-Soudal versloeg zijn Noorse medevluchter Sven Erik Byström na een lange vlucht in een spurt met twee.

Jelle Wallays (Roeselare, 11 mei 1989) is een Belgisch wielrenner die anno 2018 rijdt voor Lotto Soudal. Voordien maakte hij deel uit van Topsport Vlaanderen-Baloise. Binnen deze ploeg wordt hij uitgespeeld als een van de sterke mannen tijdens de voor- en najaarsklassiekers. Op 12 oktober 2014 behaalde Wallays met Parijs-Tours zijn tot dan grootste overwinning. Zo werd hij de eerste renner die erin slaagde om als belofte én als prof Parijs-Tours op zijn naam te schrijven. In 2015 won Wallays de zeventigste editie van de Vlaamse klassieker Dwars door Vlaanderen. Zijn broer Jens is eveneens profwielrenner. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.