Vandaag is het al vijftien jaar geleden dat de Amerikaanse country-zanger Johnny Cash is overleden.

Ik heb een tijdje nagedacht wat ik over Johnny Cash zou kunnen schrijven, maar uiteindelijk heb ik besloten het maar zo te laten. Ik luister veel naar opnames van Johnny Cash, maar ik vind dat er aan de persoon zelf een duister kantje is. Ik weet wel dat je songteksten als “I shot a man in Reno just to watch him die” niet letterlijk moet nemen, maar ik vind het toch ook niet erg gepast om zo’n songs dan in een gevangenis te gaan zingen en daar een groot applaus voor te krijgen… Enfin, wie wat wil lezen over country music in het algemeen of over Cash zijn debuut bij Sun Records of over zijn huwelijk met June Carter moet maar op de respectievelijke link klikken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.