Vandaag is het al 85 jaar geleden dat tennisser Fred Perry de US Open heeft gewonnen door de Amerikaan Crawford te verslaan.

96 Fred_Perry in de jaren dertigDe Engelsman, die in die tijd een relatie had met Marlene Dietrich, was pas redelijk laat begonnen met tennis, maar daarvóór was hij wel al wereldkampioen tafeltennis geworden in 1929. In 1934 won Perry drie Grand Slam-toernooien, de Australian Open, Wimbledon en de US Open. Roland Garros won hij in 1935. Daardoor werd hij de allereerste speler die alle Grand Slams won, hoewel niet in hetzelfde jaar. Die eer viel enkele jaren later te beurt aan de Amerikaan Don Budge in 1938. Perry was tot de zege van Andy Murray in 2013 de laatste Brit die Wimbledon gewonnen heeft en dit drie maal op rij in 1934, 1935 en de laatste keer in 1936. Na zijn carrière begon hij met een sportieve kledinglijn, met als logo de fameuze laurierkrans. Perry overleed in Melbourne, maar zijn as is uitgestrooid over Wimbledon. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.