Vandaag is het 65 jaar geleden dat de Amerikaanse acteur Lex Barker (34) is gehuwd met de twee jaar jongere actrice Lana Turner.

tarzanlex-outoftrouble
Lex Barker (1919-1973) was op dat moment vooral bekend als opvolger van Johnny Weissmüller in de rol van Tarzan (van 1949 tot 1953). Later speelde hij ook zichzelf (m.a.w. een ex-vertolker van Tarzan) in “La dolce vita” van Federico Fellini. Na zijn dood bleek Barker een heel eigen opvatting te hebben gehad over hoe zo’n “dolce vita” eruit zag. Als vierde echtgenoot van actrice Lana Turner verkrachtte hij meerdere malen haar tienjarige dochter Cheryl Crane (de dochter van Lana’s tweede echtgenoot, de gokverslaafde miljardair Stephen Crane, die later met Martine Carol zou trouwen; haar eerste echtgenoot was overigens bigbandleider Artie Shaw). Geen wonder dat het totaal ontwrichte meisje vier jaar later (op 4 april 1958) haar moeders minnaar, de gangster-gigolo Johnny Stompanato (bijgenaamd Oscar, omdat zijn lid precies even lang zou zijn als het fameuze beeldje) vermoordde met een broodmes toen hij Lana op een avond sloeg. Volgens Lana Turner is haar turbulent “liefdesleven” (als men dat zo mag noemen) ook de reden waarom Cheryl “lesbisch is geworden”. Alhoewel Lana Turner (die de politie eerst wou doen geloven dat ze zelf de moord had gepleegd) van het proces (de dochter werd uiteraard vrijgesproken) gebruik maakte om haar slabakkende carrière wat nieuw leven in te blazen, werd de verfilming van deze gebeurtenis (“Where love has gone”) zowaar gedraaid met haar rivale Susan Hayward in de hoofdrol. Turner reageerde met “Imitation of life”, een film waarin toch nog een aantal herkenningspunten werden verwerkt.

Knipsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.