The Swedish violinist Maria Lindal is since 2008 Rebaroque‘s concert master and artistic director.

She has previously worked with several of Europe’s leading baroque orchestras such as Concerto Köln, Les Musiciens du Louvre, Concerto Copenhagen, Norsk Barokkorkester and the Orchestra of the Drottningholm Theatre. Dat Anima Eterna hier niet bij staat, is misschien nog te verklaren door het feit dat dit zeker geen barokorkest is in de strikte zin van het woord. Toch is het merkwaardig dat ze met geen woord rept over Jos Van Immerseel, al is dit zelfs in Zweden ongetwijfeld toch een referentie. Dat ze b.v. concertmeester was voor “Alcina” in de Vlaamse Opera is toch iets om fier op te zijn. De breuk moet dus wellicht niet helemaal “in stijl” hebben plaatsgevonden…

Maria is also active as a musical coach and has worked extensively as a style instructor in numerous Swedish projects as well as abroad, for example with Europa Chorakademie. She also gives master classes and is the founder of a new institute for baroque music which started at Kulturama in Stockholm in 2007. Maria is trained at the Royal College of Music in Stockholm and studied baroque violin with Marc Destrubé in London (de eerste concertmeester van Anima Eterna).

Anderzijds kan ze inderdaad moeilijk vermelden waarin ze niét heeft gespeeld, maar toch wil ik er even op wijzen dat zij het was die oorspronkelijk in oktober 1995 met een Zweedse folkgroep zou samenspelen in het kader van een kasteelconcert van het Festival van Vlaanderen. Ze werd uiteindelijk vervangen door Paul Klinck.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.