Today it’s 75 years ago actress Rita Hayworth (24) was married to actor-director Orson Welles (28).

Welles werd verliefd op Hayworth toen hij in “Life” van 11/8/1941 een pin-up-foto van haar zag, waarop ze uitnodigend geknield in zwarte lingerie op een bed zat. Ze trouwden in 1943, maar reeds kort na de geboorte van hun dochter Rebecca (17/12/1944) begon Welles haar steeds brutaler te behandelen. Voor “The lady of Shanghai”, een film die Welles in 1947 met zijn vrouw in de hoofdrol draaide, knipte hij haar beroemde rode haren af. Het is één van de redenen waarom de film flopt. Hun huwelijk loopt definitief op de klippen en Rita trouwt op 27 mei 1949 met de Egyptische prins Ali Khan. Welles zelf zal pas in 1955 voor een derde keer huwen (van 1934 tot 1940 was hij al gehuwd geweest met Virginia Nicholson) en wel met Paola Mori. Zij zouden samen blijven tot zijn overlijden in 1985. In 1955 werd ook hun dochter Beatrice Welles geboren (het was dus wellicht “van moetens”).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.